Pages

Tuesday, April 27, 2004

En oväntat kronologisk berättelse

Vaknar upp i TVrumssoffan.

Fortsätter titta på An interview with a vampire (började med det på natten).

Sitter ute på altanen.
Katten mjauar men kan inte vara hungrig och verkar inte vilja bli klappad av mig. Jag förstår honom inte. Mamma kommer ut. Katten vill bli klappad av mamma.

Jag och mamma pratar om saker som hände igår, och hon vill inte att jag ska gå in igen, men jag säger att jag måste sova mer för att jag sovit för lite.

Jag lägger mig i TVrumssoffan.

Jag kan inte somna så jag fortsätter titta på An interview with a vampire.

Mamma åker till jobbet.

Jag går ner till brevlådan. Det är ett brev där till mig som jag inte vill ha, annars är det inget särskilt. Jag låter posten ligga kvar och går till ladugården.

Jag klättrar upp på en sak... det är svårt att beskriva vad det är. Men det var två meter över marken och det var visst taggtråd längst upp, men det gick att ta sig över.
Sen klättrar jag i ett tak och tänker att jag är fegare nu än jag var när jag var liten.
Jag kanske inte var rädd för döden när jag var liten, tror jag blev det -94.

Jag stirrar på en rostig plåtbensindunk, ett löst avgasrör, delar av lantbruksmaskiner. Sen går jag in.

Jag tittar på Apocalypse now medan jag läser The Cure-låttexter och börjar anta att de räknas som goth rock pga vad de sjunger. Är lite ute på internet också på en bärbar dator.

Går upp på mitt rum och sätter mig vid datorn.

H tittar in genom en dörrspringa och jag kommer fram till henne och frågar om jag såg henne idag på morgonen eller drömde att jag såg henne. Hon säger att jag såg henne, och att hon var förvånad över att jag flyttat. Jag blir förvånad över att hon blivit förvånad, jag sover väl aldrig på samma ställe som jag brukar? Brukar jag ens sova på något särskilt ställe?

Jag äter middag. Drar nytta av att systern har pojkvän och ber honom göra allt jag inte orkar göra som behövs göras för att jag ska få i mig mat.

Ringer L, hon tittar på film.

Ringer J. Han hejar på Sverige och jag säger att jag kan heja på Ryssland då för jag är så lite patriot att det antagligen ändå är nere på minus.
Han säger "kom hit, kom upp". Jag tänker ja, nu är energin överrinnande. Jag borde skynda mig.

Sitter på grönt golv lutad mot orange vägg, skriver punktlista i ett kollegieblock över saker jag kan göra. Jag har många nyskrivna punktlistor med samma innehåll i andra block, och många txt-filer med samma innehåll på datorn. H och E sitter till vänster och pratar om någon grym tvåstämmighet som de kommer behöva öva 4 timmar per dag på. Pappa försöker lista ut vad det är med datorn i det rummet som gör att man inte kan komma ut på internet.

Frågar pappa om jag får ta en sväng med bilen. Det får jag. Lyssnar på Marilyn Manson och The Cure så att det gör ont i öronen. Åker till Kvill, Järnforsen, Virserum, hem.

Jag sitter på altanen och börjar skriva en till lista. Verb A-Ö vad jag kan göra:

Arbeta
Baka
Cykla
Duscha, dagdrömma
Eliminera
Film, filosofera
Gymnastisera
Half-life
Ineternetta
Jojjo:a
Kräla
Läsa
Måla
Nåla
Ommöblera
Prata i diktafon
Ringa Louise
Sova, skriva
Tänka, träna
Uggla
V
Åka moped
Äta, älta
Ögna igenom något

Jag går in, frågar vad det finns för verb på V. E säger ventilera och välta. Jag skriver ner det.

H frågar om jag känner behov av att socialisera, jag säger ja, och hon säger att jag kan få vara där de är. Kollar i kylskåpet, tänker "nej, jag är inte hungrig" men äter kvällsmat ändå. Och sitter jag vid dem och klagar. Skriver en punktlista till, och när H ser att jag skriver "söka jobb som reklamutdelare" säger hon: "Haahaa, visst!"
Jag är uttråkad.

Efter det vill jag inte klaga mer.
Jag går upp till mitt rum. Där vill jag inte vara.

Jag går ner till TVrummet. Säger "Här vill jag inte vara."
"Jo, kom och sätt dig nu", säger mamma.

Jag sätter mig, jag lägger mig. Tillbaka i TVrumssoffan.

Jag hör att jag fortsätter klaga. Då bestämmer jag mig för att sova.

No comments:

Post a Comment