Pages

Thursday, May 4, 2006

Skrämmer slaget ur folk

En äldre kvinna stirrar på mig. Jag fortsätter stoppa apelsiner i påse. Jag tittar upp två gånger, och hon ser likadan ut. Hon står blickstilla, med ögonen uppspärrade och fallen haka. Hon ser rädd ut. Är det verkligen mig hon stirrar på, eller stirrar hon ut i tomma intet utan att vara medveten om att blicken är riktad mot mig? Shit, vad har det här med att göra? Ser jag ut att ha en pistol? Pågår jag kanske en omvandling till vampyr eller varulv?
Jag blir tvungen att gå förbi henne och är rädd att hon ska bli rädd om jag kommer för nära, men ingenting händer. Hon verkar ha återgått till det normala.

I de flesta fall då någon blir rädd för mig är det för att jag är ute på natten och beter mig som om det vore dag för att jag har vänt på dygnet. Det kan jag väl förstå att de antar att jag är någon sorts våldsmänniska då, pga mörkret. Det roliga är att jag är 157 cm lång! Skärpning liksom, jag är inte farligare än en smurf.

Vid halv 3-tiden idag var jag trött som om klockan var runt 8, trots att jag somnade ca 2. Jag hade druckit två koppar kaffe vid 2 olika frukostar som jag båda råkat somna efter. Inte mycket annat hade gjorts för att anpassa sig till tiden på dagen. Jag bar ut lite disk till sin rätta plats på diskbänken när jag såg att någon vinkade till mig genom mitt köksfönster. Det var min mamma. Hon ville gå och fika, men inte själv. Så jag duschade och följde med henne. Jag pratade en massa... jösses. Jag har i regel två modes; sprudel och zombie.

"Jag har lite problem med den här kavajen för att jag ser ut som en affärskvinna i den, och det är jag ju inte. Men så kom jag att tänka på att jag också ser ut lite som en Men in black i den, och det är ju precis vad jag är. Jag ska skaffa alienvapen och sådan där minnesförlust-sticka, du vet? Kommer du ihåg solglasögonen jag hade som Hanna hatade för att hon sa att jag såg ut som en fluga i dem? Jag undrar vad hon skulle säga om de här då! De andra var helt normala i jämförelse. Jag ska se om jag kan utöka det till att kombinera de här glasögonen med min knallgröna keps eller om jag inte vågar gå ut då... Tänk, jag upptäcker ofta att jag är helt grön! Vad är det för sommar idag då! Vad är det som händer? Det är tur att jag har mina gigantiska solglasögon på mig. Jag köpte en dvd med Pilates förresten för några dagar sedan och det var skittråkigt. Det går ju så långsamt. När jag blir rastlös kan jag sätta på musik och hoppa tills jag blir trött, det är ju sånt jag vill göra då och inte meditera. Meditera kan jag göra närsomhelst, det är ett av mina normaltillstånd. Du borde gå in på aftonbladets hemsida, de har ett bra test där som man kan göra för att se vilket parti man står närmast, och så får man se det i staplar sen hur många procent man är för varje."

Dessutom ringde jag henne senare på dagen, för att vräka ur mig allt möjligt jag var upprörd över, sånt jag börjar tänka på när försöker sova mest och som sedan är kvar i huvudet. Det handlade mest om hatbrott, och sådana alldagliga fördomar människor knappt är medvetna om att de har ens för att de bara är vana vid att det är så människor tänker.
Som tur är har jag läst ut boken om Ecce Homo-utställningen nu. Jag minns när det var debatter om den, men det är verkligen väldigt maffig homofobi när man samlar ihop det i en bok sådär, mordhot hit och dit.

No comments:

Post a Comment